PRU/AFP / PRU

Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar zgjodhi të hënën një kryetar të ri, një ngjarje dikur e jashtëzakonshme që tani eshte ngarkuar me domethënie pas rolit të mëparshëm okupues në Brexit.

Shtatë deputetë po garojnë për të zëvendësuar John Bercow, i cili e vendosi veten në balle dhe ne qendër te sagës së Brexit duke zgjedhur amendamente dhe duke futur procedura që deputetët që mbështesin Daljen pretenduan se ishin krijuar për të frustruar largimin e Britanisë nga Bashkimi Evropian.

Bercow gjithashtu u përball me akuza se ai nxiste një kulturë bulizmi në Dhomën e Ulët të Perfaqesuesve.

Por personaliteti i tij i shumëllojshëm dhe performancat eksentrike në parlament i dhanë atij një profil ndërkombëtar dhe ngritën statusin e zyrës.

Lindsay Hoyle, zëvendësi i Bercow që nga viti 2010, është i preferuari për të mbushur këpucët e tij, por politikane me peshë gjithashtu po pretendojnë për këtë pozicion.

Hoyle ka qenë një deputet Laburist  për 22 vjet dhe ishte zëvendës i Berocow nga 2010, që kur aksenti i tij i veçantë prej Lancashire u tërhoq nga karrigia e kryetarit.

Veritas.com.al/