Sipas intervistës në BFMTV/

“”Bomba‘ e rritjes së popullsisë në Afrikë do të thotë se Europa po hyn në një epokë “pa precedent” të emigracionit masiv, ka thënë Emmanuel Macron duke vlerësuar se ‘fati i të dy kontinenteve është i lidhur”.

“Fenomeni migrator me të cilin po përballemi do të jetë historik”, delaroi presidenti Francez në një shfaqje televizive të Dielën në mbrëmje, ku ai deklaroi se “varfëria e madhe”, “ndryshimet e klimës” dhe “konfliktet gjeopolitike” do t’i shikojnë Afrikanët duke vërshuar drejt Europës “por shumë vite të ardhshme”.

Duke iu kthyer po kësaj pike, Macron vuri në dukje “bombën” e rritjes së popullsisë në gjithë kontinentin e botës së tretë, për të cilin shtoi se është bërë “përshkruar jashtëzakonisht mirë”nga gazetari Franko- Amerikan dhe professor Stephen Smith në librin e tij të fundit.

“[Afrikanët] thuajse po kthehen në Europë, sepse kontinenti (Europa) nuk është një ishull, për shkak të vendndodhjes sonë, për shkak se Europa e ka fatin të lidhur me Afrikën”, citoi Macron, lideri i Francës pro- Europiane gjatë dy orë intervistë.

Smith, eksperti i Afrikës të cilit iu referua Macron gjatë shfaqjes në BFMTV, vlerëson se numri i Afrikënave që jetojnë në Europë do të rritet nga nëntë milionë në 150 milion dhe 200 milion Brenda 30 viteve të ardhëm.

Veritas.com.al/