LONDER (Reuters) – Qeveria e Britanisë morri një vendim për të lejuar Huawein e Kinës të ketë një rol në ndërtimin e rrjetit telefonik 5G të vendit dhe me sa kupton zyrtari i lartë i ministrisë së jashtme kjo nuk do rihapet, tha ai të martën.

Britania vendosi në janar të lejojë Huawein në ato që qeveria tha se ishin pjesë jo-e ndjeshme e rrjetit të saj 5G, duke limituar përfshirjen e tij në 35%.

I pyetur nëse ai do të këshillojë ministrin e jashtëm të përpiqet të ndryshojë qëndrimin e qeverisë për Huawein,Simon McDonald,nën sekretar i përhershëm dhe kreu i shërbimit diplomatik në ministrinë e jashtme,u tha ligjvënësve: “Siç e dini … qeveria vendosi të vazhdojë me një investim por me kushte shumë të

“Kina është një partner shumë i rëndësishëm i Mbretërisë së Bashkuar dhe unë mendoj se është e përshtatshme të procedohet me vendimin ndaj Huaweit dhe të kemi një marrëdhënie strategjike të pavarur për të cilën kam folur.”

VERITAS.COM.AL/