Zonja e parë Melania Trump ka sulmuar një histori tësajuar me burim anonim të botuar në The Atlantic duke pretenduar se Presidenti Trump i quajti ushtarët e rënë Amerikanë “humbës” dhe “pinjollë”.

Këtë javë, gazetari i Atlantikut Jeffrey Goldberg publikoi një artikull duke cituar burime anonime, duke pretenduar se Trump nuk donte të vizitonte Varrezat Amerikane Aisne-Marne në vendin e Betejës së Belleau Wood në 2018. Historia, duke cituar ato burime anonime, pretendon se Trump i quajti varrezat “të mbushura me humbës” dhe iu referua ushtarëve të rënë që vdiqën në Belleau Wood si “pinjollë”.

Melania Trump shkroi në një deklaratë në internet se “historia nuk është e vërtetë”.

“Historia [e Atlantikut] nuk është e vërtetë,” tha zonja Trump. “Është bërë një kohë shumë e rrezikshme kur burimet anonime besohen mbi të gjitha, dhe askush nuk e di motivimin e tyre. Kjo nuk është gazetari – kjo është aktivizëm. Dhe është një dëm i keq për njerëzit e kombit tonë të madh “.

Trump gjithashtu e ka mohuar historinë, duke e quajtur “një histori krejtësisht të rremë” që ishte “konfirmuar nga shumë njerëz që ishin në të vërtetë atje”. Po kështu, një numër zyrtarësh të tanishëm dhe ish të Shtëpisë së Bardhë që ishin me presidentin në atë kohë thonë se historia është e pavërtetë.

Ish zyrtarë dhe zyrtarët e tanishëm Jordan Karem, Stephen Miller, Johnny DeStefano, Sarah Sanders, Hogan Gidley, Dan Scavino dhe John Bolton kanë thënë se historia e Goldberg është e pavërtetë dhe është një përpjekje për mediat e establishmentit për të njollosur presidentin.

 

Historia vjen ndërsa Trump ka detajuar një plan për të sjellë trupat amerikane në shtëpi nga Afganistani duke shkurtuar ata që janë vendosur në rajon diku gjysmën e nëntorit.

VERITAS.COM.AL