Nigel Farage ka konfirmuar se po planifikon të nisë një forcë të re politike për të shpëtuar Brexit, duke premtuar se ai “nuk do të rrijë shtrirë”, ndërsa establishmenti politik përpiqet të përmbysë rezultatin e referendumit.

Pioneri i Brexit, i cili dha dorëheqjen nga UKIP javën e kaluar, i tha Sunday Telegraph: “Ndjej se brenda meje nuk kam kryer akoma betejën time më të madhe – kjo është si ndihem. Nëse behet fjale për rastësi, serendipity, fat.

“Nuk kam ndermen të shtrihem dhe ta shikoj atë të futet në prizë. Nuk mund ta bëj. Dhe nuk do ta bëj kurrë. Nëse ka zgjedhje të Parlamentit Evropian, jam ne këmbe dhe po mendoj për mjetet me te cilat do ta bëj këtë”, shtoi ai.

Megjithëse Britania duhej të largohej nga BE më 29 mars 2019, dy vjet me pas u lëshua klauzola sipas nenit 50 te Traktatit të Lisbonës për të filluar procesin e Brexit.

Farage tha se beson se ka “një shans 55 ne 45 për qind” se vonesat do ta shohin Mbretërinë e Bashkuar ende në bllok, kur të mbahen zgjedhjet e majit 2019 në Parlamentin e BE.

“Pikëpamja ime është se nga tani deri ne Krishtlindje, Neni 50 do të zgjatet. A ka shumë bashkëbisedime për atë që do ndodhe atëherë? Po. Nëse topi i Brexit lihet të bjerë, do të duhet të ndodhë, “i tha ai Mail on Sunday .

“Shiko, e them qartë, nëse ata pezullojnë nenin 50 dhe ne luftojmë në zgjedhjet e ardhshme evropiane, jam dakort”.

Farage, i cili udhëhoqi UKIP për gati një dekadë, përpara se të largohej për shkak të drejtimit që partia ka marrë në muajt e fundit – tha se bisedimet me figura të botës së biznesit dhe politikës ishin duke u zhvilluar për krijimin e një mjeti të ri, emri i të cilit ishte ende “për t’u konfirmuar”.

“Unë po kërkoj të marr disa figura të profilit të lartë nga i gjithë spektri i biznesit dhe ai politik. Po flas për diçka shumë të ndryshme. Kam dëgjuar disa njerëz, “i tha ai Telegraph.

“Tani po punoj për konceptet. Nuk do të jetë një e goditje e vetme, do të jetë lindja e diçkaje më të shquar sesa UKIP. ”

54 vjeçari frontman i Brexit, i cili ka insistuar në mënyrë të përsëritur se kurrë nuk ka planifikuar apo nuk ka dashur të kthehet në politikë pas sigurimit të rezultatit ne referendumin historik në vitin 2016, mallkon “frikën në partinë e Tory … gjatë gjithë këtij procesi [negociatash] ose krizën aktuale politike.

“Plani im i lojës ishte ai për të parë Brexit, për tu transferuar në Amerikë për katër apo pesë vjet. Shkoj mire përpara, Trump do të rizgjidhet kështu Uashington DC është një vend i mirë, “i tha ai Telegraph.

“Por gjithmonë kam thënë se nëse topi bie mbi Brexit nuk do të kem asnjë zgjidhje tjetër përveçse ta kap atë. Gjithnjë e më shumë duket kështu. ”

Qeveria ka insistuar që Mbretëria e Bashkuar nuk do të marrë pjesë në raundin e ardhshëm të zgjedhjeve të Parlamentit Europian, duke premtuar se do të jetë jashtë bllokut deri atëherë – si emër, nëse jo në praktikë, për shkak të detyrimeve të imponuara në Britani nga e ashtuquajtura periudha e “tranzicionit” pas Brexit qe aktualisht është planifikuar.

Komisioni Zgjedhor ka vene mënjanë qindra mijëra paund për t’u përgatitur për pjesëmarrjen e Britanisë në zgjedhjet evropiane disa muaj më parë, por, me mbështetjen e Kryetares së Dhomës së Përfaqësuesve – është ngritur frika se një plan për të penguar ose së paku vonuar Brexitin është parashikuar prej kohësh.

VERITAS.COM.AL/