Rreth tre të katërtat e një milionë qytetarëve të Katalonjës kanë marshuar sot duke kërkuar lirimin e politikanëve lokal të arrestuar për rolin e tyre në drejtim të pavarësisë.

Qeveria qendrore e Spanjës ka mbyllur Parlamentin Katalan, duke larguar edhe qeverinë KAtalane, dhe ka imponuar pushtet direkt pas shpalljes së njëanshme të pavarëssië në 27 Tetor.

Kjo vjen pas referendumit të vetvendosjes në të cilin autoritetet spanjolle e quajtën ilegal dhe u përpoqën ta ndalojnë përmes dhunës. Kjo u krye me bekimin e organeve të Bashkimit Europian.

Akoma nuk ka mbaruar? Qindra mijëra përmbytën Katalonjën duke kërkuar lirimin e liderve separatistë.

Veritas.com.al/