AFP 25,Shkurt 2020

Njeriu më i vjetër në botë,i cili inkurajoi të qeshurin, vdes në moshen 112 vjec në Japoni

Scroll back up to restore default view.

Tokio (AFP) – Një burrë japonez i quajtur së fundmi mashkulli më i vjetër që jeton në botë ka vdekur në moshën 112 vjec, tha të martën një zyrtar vendas.

Chitetsu Watanabe, i cili lindi në 5 Mars 1907 në Niigata, në veri të Tokios, vdiq të Dielën në shtëpinë e tij të pleqve në të njëjten prefekturë, tha zyrtari.

Lajmi erdhi më pak se dy javë pasi ai u njoh zyrtarisht nga Guinness World Records.

Watanabe,i cili kishte pesë fëmijë, tha se sekreti i jetëgjatësisë ishte “të mos zemëroheni dhe të mbani një buzëqeshje në fytyrën tuaj”.

Ai pranoi një dobësi për ëmbëlsirat si pudingu me krem dhe akullorja.

Burri më i vjetër në Japoni tani është Issaku Tomoe, i cili është 110 vjeç, sipas Jiji Press, megjithëse nuk ishte e qartë nëse Tomoe e mban titullin globalisht.

Personi më i vjetër gjallë është gjithashtu japonez,Kane Tanaka, një grua 117-vjeçare.

Japonia ka një nga jetëgjatësitë më të larta në botë dhe ka qenë shtëpi për disa njerëz të njohur si ndër njerëzit më të vjetër që kanë jetuar ndonjëherë.

Ajo përfshin Jiroemon Kimura,njeriu me jetë më të gjatë në menyre absolute,qe vdiq shpejt pas ditëlindjes së tij të 116 në qershor 2013.

Personi më i vjetër i verifikuar – Jeanne Louise Calment i Francës – vdiq në 1997 në moshën 122 vjec sipas Guinness.

VERITAS.COM.AL