Kandidatët republikanë dhe demokratë dhe mbështetësit në nivel kombëtar do të bëjnë argumentet e tyre mbyllëse për votuesit të hënën para zgjedhjeve Afatmesme më të shikuara – dhe ndoshta më të rëndësishme – të një gjenerate … Të gjitha 435 vendet për Dhomën e SH.B.A.-së janë ne pritje për tu rizgjedhur; 35 vende në senat, 40 guvernatorë dhe balanca e pushtetit në pothuajse çdo legjislaturë shtetërore janë gjithashtu për tu kapur.

Edhe pse ai nuk është në votim, Presidenti Trump vetë ka pranuar se zgjedhjet e Midterms te vitit 2018 përfaqësojnë një referendum mbi presidencën e tij.

Dhe ai ka bërë fushatë sikur të ishte në votim, duke përshkuar vendin javët e fundit në një seri mitingjesh për kandidatët e ndryshëm të GOP.

Presidenti e di se demokratët mund të bllokojnë agjendën e tij legjislative për dy vitet e ardhshme të mandatit të tij të parë nëse ata fitojnë kontrollin e Dhomës. Ata gjithashtu mund të fitojnë pushtetin e thirrjes dhe te kërkojnë (dhe rihapin) një sërë hetimesh mbi kolizionin e supozuar të Rusisë, mbi gjyqtarin e ri te Gjykatës së Lartë Brett Kavanaugh dhe akoma më shumë.

Një muaj më parë, ekspertët po parashikonin një “valë blu” të fitoreve Demokrate të Midterms. Këto shpresa janë ulur në javët e fundit. 2016-a provoi se sondazhet nuk mund të besohen gjithmonë dhe se çdo gjë mund të ndodhë.

Trump do të përpiqet të japë një nxitje përfundimtare për kandidatët e GOP deri pothuajse në fund. Të hënën, ai është planifikuar të marrë pjesë në tubimet në Cleveland, Fort Wayne, Ind, dhe Cape Girardeau, Mo., ku ai do të japë një intervistë ekskluzive për FOX News te ‘Sean Hannity.

Veritas.com.al/