(FOTO: Obama arrin në Athinë)

Presidenti akoma në detyrë i SHBA, Barack Obama  që nga Athina, botën dhe Amerikën,mbi rritjen e populizmit që- siç tha ai- po godet planetin. Obama i bën thirrje popujve që të jenë vigjilent për  të ardhmen.

“Ne po bëhemi roje kundër nacionalizmit të ashpër- në formën nacionalizmit etnik, të identitetit etnik ose tribadizmit- që është ngritur kudo rreth “nesh” dhe “atyre”- tha Obama gjatë një konference për mediat në Greqi.

Ai iu referua Luftës së Parë Botërore dhe Luftës së Dytë Botërore që sipas Obamës erdhën për shkak të rritjes së nacionalizmit në Europë.

“Ne e dimë çfarë ndodhi kur Eropianët nisën të ndahen mes tyre dhe ngritën tonet për diferencat mes tyre”, duke kujtuar si rezultat shekullin 20 si shekull i “gjakderdhjes”

Ai gjithashtu paralajmëroi amerikanët që të jenë vigjilent, duke përmendur Luftën Civile si pasojë e ndarjes së vendit në mënyrë të “rrezikshme”.

/ Veritas.com.al/

Image result for obama in athens

(Foto: Obama pritet me protesta popullore në Athinë. Ja edhe masat e shumta të Sigurisë)

Image result for obama in athens

(FOTO: Nw Athinw protestohet kundër vizitës së Obamës)