Reporteri i gazetës “The Los Angles Times ‘ Ryan Faughnder raporton se biznesi tradicional i filmave në Hollywood po përballen me disa sfida kyç si me bashkë- produksionin, me teknologjinë e prapambetur dhe me rrjetin e shpërndarjes.

Nga jashtë, Hollywood duket si një qytet i lulëzuar dhe me të ardhura që rriten. Por biznesi i filmit dhe trashëgimia ndodhen nën kontroll.

Reporteri i L.A Times shkruan se tre ose gjashtë studiot e mëdha – Paramount, Sony and Fox — kanë larguar ose kanë zëvendësuar trupat ekzekutiv vitet e fundit. Jim Gianopulos, kreu për shumë kohë i studios së filmit “20th Century Fox” ka humbur punën. Kryetari i bordit të  Paramount Pictures, Brad Grey u përzu nga puna. Michael Lynton dhe dorëheqjen muajin e kaluar si shef ekzekutiv  i “Sony Pictures Entertainment”. Warner Bros., Walt Disney Co. dhe Lionsgate kanë bërë ndryshime në nivelet e larta.

Disa nga liderët aktual me xhiron e tyre po reflektojnë një luftë të gjatë individuale me kompanitë, sidomos me “Paramount Pictures” dhe “Sony Pictures Entertainment” të cilët akoma nuk i kanë zëvendësuar shefat e tyre ekzekutiv.

Por menaxhimi jep gjithashtu sinjale për sfida të mëdha në fushëne  filmit.

Kompanitë e medias, gjithashtu që kanë pronësi mbi studio, po ndeshen me zvogëlimin e e klientëve kablorë sa më shumë që klientët shkëpusin interesin për lidhje të mëtejshme.

/Veritas.com.al/