Ish Presidenti Barack Obama tha se ai beson se Presidenti Trump fitoi më shumë se 73 milion vota këtë cikël zgjedhor, por sipas tij këto 73 milionë vota Trump I fitoi jo për shkak të politikës, por sepse disa Republikanë promovojnë një narrativë të “Bardhë janë viktima”.

Duke dalë në emisionin radiofonik “The Breakfast Club”, Obama tha të Mërkurën, “ajo që është gjithmonë interesante për mua është shkalla në të cilën keni parë të krijohet në politikën Republikane ndjenja se meshkujt e Bardhë janë viktima.”

Presidenti i 44-të i vendit vazhdoi të vinte në dukje, “Ata janë ata që janë nën sulm – gjë që padyshim nuk shqetësohet me historinë, të dhënat dhe ekonominë. Por ky është një besim i sinqertë që është brendësuar, kjo është një histori që tregohet dhe se si ju lëshoheni që kuptoni se nuk do të jetë diçka që bëhet menjëherë, do të duhet pak kohë. ”

Obama tha gjatë intervistës se administrata e Trump “ka dështuar thjesht në mënyrën e trajtimit të padrejtë të kujdesit themelor për popullin Amerikan dhe mbajtjen e tij të mbyllur” gjatë pandemisë së koronavirusit. Megjithatë, Trump bëri një luftë konkurruese kundër Presidentit të zgjedhur Joe Biden, tha Obama, sepse miliona veta ndiheshin “nën sulm” nga demokratët.

“Rezulton se politika nuk ka të bëjë vetëm me politikë, nuk ka të bëjë vetëm me numra, por ka të bëjë me historitë që tregohen”, tha ish-presidenti/ Fox News/

VERITAS.COM.AL/