Paris (AFP) – Më shumë se një milion njerëz janë ngjitur për të parë një ekspozitë digjitale kushtuar artistit austriak Gustav Klimt në Paris, sipas organizatorëve.

Shfaqja në Atelier des Lumieres, që pretendon të jetë galeria më e madhe e projeksioneve në botë, vjen si një tjetër shfaqje me nxënësin e Klimt-it Egon Schiele qe është bërë një hit në anën tjetër të kryeqytetit francez.

Ekspozita imersive në një fonderi të vjetër në Parisin lindor përdor 140 projektorë për të mbushur muret dhe dyshemetë e hapësirës me punën e mjeshtrit vjenez në një lak 35 minutësh.

Culturespaces, ndërmarrja private pas shfaqjes së Klimt, tha se ajo do të zgjasë deri më 4 janar.

Ekspozita do të ndiqet në fund të shkurtit nga një spektakel tjetër tingujsh dhe dritash duke përdorur disa nga pikturat më të njohura të Vincent Van Gogh, përfshirë “Sunflowers” dhe “The Starry Night”.

Shfaqja e Schiele në Fondacionin Louis Vuitton në Parisin perëndimor mbyllet më 14 janar.

Pikturat e Klimt dhe Schiele janë gjithashtu subjekt i një shfaqjeje në Akademinë Mbretërore në Londër e cila vazhdon deri në shkurt.

Veritas.com.al/