( Philip Roth ka shkruar më shumë se 30 libra)/

Romancieri Philip Roth, një forcë dominante në letërsinë Amerikane përgjatë gjysmës së fundit të shekullit 20, ka vdekur në moshën 85 vjeç.

Fituesi i disa çmimeve shumë të larta, që nga ‘The Pulitzer’, ‘National Book Aëard’ dhe ‘Man Booker International Prize’ dhe kandidat për Nobel, nisi ta thurë ëndërrën e tij nga jeta e një familje hebre.

Mes veprave të tij numërohen i famshmi ” American Pastoral”, ” I Married a Communist” dhe “Portnoy’s Complaint”.

‘ The Neë York Times’ raporton se një mik i tij ka njoftuar vdekjene  Roth për shkak të zemrës.

Suksesin e parë Roth epreku përmbledhjen e tregimeve të shkurtëra, ‘Goodbye Columbus’, publikuar në vitin 1959.

Një dekadë më vonë, romani me temë seksin ‘Portnoy’s Complaint’ e katapultoi në majat e më të shquarve, duke e bërë njeri të famshëm në Amerikë.

Veritas.com.al/