Temperaturat globale do të bien në shifra rekord. Por në qoftë se ka një gjë të këndshme në këtë situatë të të ftohtit të tmerrshëm, është vetëm nata e Krishtlindjeve me borë e me stuhi dimri. Tjetër gjë nuk mund të thuhet. Të tjerat do të jenë duke mallkuar, në emër të gjelbërimit, njeriun e çmendur që ndryshoi klimën.

Shikoni çfarë po ndodh. Mund të themi se tani po vjen dimri.

Te ju ose te tjetri në krah apo në një shtete tjetër, mund të keni pasur ndonjë indikacion sikur moti po  shkon në një rrugë të sheshtë, por kjo nuk është e vërtetë. Kjo që po vjen tani do të marrë edhe ato dollarë që keni ruajtur, sa për ngrohje aq edhe për alarmistët që thonë se një vorbull polare do të shkaktojë rrëzim të madh temperature.

Priten masat ajrore arktike dhe mot i acartw, vorbulla bore “pudër” dhe ndërprerje energjie.

/Veritas.com.al/

Scott Olson/Getty Images

 

Screen-Shot-2016-12-09-at-7.48.06-AM

Cv03xVSUEAAR6Tw