Dy sondazhe të fundit që mbështetjen e Demokratëve për dënimin dhe largimin e presidentit Trump, është gjetur pa mbështetje popullore sipas shumicës së votave në shumicën e qyteteve kryesore ku po zhvillohet kjo betejë.

Këto rezultate mund të shtohen gjerësisht në mendjen e anëtarëve demokrat të Dhomës së Përfaqësuesve nga këto shtete teksa po marrin në konsideratë se si do të votojnë kur momenti i votimit të procesit të impeachment do të vijë në Senat ditën e Enjte.

Një sondazh, i drejtuar nga Marquette Laë, që ka matur ndjesitë e votuesit mbi impeachment në Wisconsin, ndërsa sondazhi i dytë i drejtuar nga The New York Times Upshot/Siena College, grumbullon përgjigjet e votuesve në gjashtë shtete që konsiderohen fushëbetejë si Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, North Carolina, Arizona, dhe Florida.

“Kur pyet nëse Trump duhet të vihet nën impeached dhe të largohet nga posti, 44 për qind thonë se Trump duhet të largohet, 51 për qind thonë se ai as duhet dënuar dhe as duhet larguar; ndërsa 4 për qind thonë se nuk e dinë”- sipas sondazhit të kryer me 799 votues të regjistruar në Wisconsin që u publikua javën e kaluar nga Marquette Laë Poll found.

VERITAS.COM.AL/