Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump ka thënë se ai nuk do luftë me Iranin edhe pse përmes rritjes së tensioneve mes dy vendeve, sipas zyrtarëve.

Në një takim të të mërkurës, presidenti u tha ndihmësve se ai nuk do që presioni i Shteteve të Bashkuara të kthehet në konflikt.

Shtetet e Bashkuara ka dislokuar anijet dhe avionët luftarakë në drejtim të Gjirit dhe ka tërhequr stafin diplomatik nga Iraku këto ditët e fundit.

Zyrtarët përmendën kërcënimet nga Iraku rreth këtyre lëvizjeve.

Fërkimet e fundit erdhën pasi Irani anuloi angazhimet  mbi marrëveshjen nukleare ndërkombëtare të vitit 2015 dhe kërcënoi për të rifilluar e prodhimit të uraniumit të pasuruar.

Marrëveshja kërkonte që të ndërpriteshin sanksionet mbi Iranin në shkëmbim të përfundimit të programit bërthamor, por Shtetet e Bashkuara u tërhoq prej marrëveshjes vitin e kaluar dhe imponoi sanksione të reja.

Veritas.com.al/