MICHAEL PATRICK LEAHY

Presidenti Trump foli me 300 ligjvënës të shtetit nga shtetet e fushës së betejës Arizona, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania dhe Georgia të Shtunën në një video konferencë Zoom të organizuar nga Got Freedom, në të cilin 501 (c) (4) grupi jofitimprurës mbikëqyrës i zgjedhjeve i nxiti ata ligjvënës të rishikojnë provat qe procesi zgjedhor në shtetet e tyre ishte i paligjshëm dhe të konsideronin decertifikimin e rezultateve të zgjedhjeve presidenciale të 3 nëntorit.

Presidenti Trump iu adresua thirrjes për 15 minuta me ftesë të ish Kryetarit të Bashkise se Qytetit të New York-ut Rudy Giuliani, i cili tani shërben si avokat personal i presidentit dhe ishte një nga folësit prezent  në thirrje.

Folës të tjerë të paraqitur përfshinin Profesorin John Eastman e Chapman Law School, Dr. Peter Navarro, Asistent i Presidentit për Tregtine dhe Prodhimin (duke u shfaqur në cilësinë e tij personale), John Lott, Këshilltar i Lartë, Departamenti i Drejtësisë i SH.B.A. (gjithashtu paraqitet në cilësinë e tij personale) , dhe profesori Phill Kline i Liberty University Law School.

Kline, një ish-prokuror i përgjithshëm në Kansas, është një zëdhënës i jofitimprurëses 501 (c) (4) Got Freedom, dhe gjithashtu shërben si drejtor i Projektit 501 (c) (3) Amistad të Thomas More Society, një firmë ligjore e interesit publik të integritetit zgjedhor e cila është e angazhuar në çështje gjyqësore në lidhje me zgjedhjet e vitit 2020.

Në një deklaratë për shtyp të lëshuar pas video konferences, GotFreedom thanë se ata zhvilluan “konferencën ekskluzive kombëtare të së shtunës. . . me kërkesë të ligjvënësve të shtetit nga Michigan, Pennsylvania dhe Wisconsin për të shqyrtuar provat e gjera të parregullsive dhe paligjshmërisë në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020. ”

“Një takim i ngjashëm po planifikohet në Uashington, D.C me kërkesë të Anëtarëve të Kongresit,” vuri në dukje grupi.

Një seancë e përbashkët e Kongresit të 117-të sapo thirrur do të mblidhet të mërkurën në Uashington, DC për të përcaktuar nëse ata do të pranojnë rezultatet e takimit të 14 Dhjetorit të Kolegjit Zgjedhor, në të cilin Joe Biden mori 306 vota të Kolegjit Zgjedhor për president dhe Donald Trump mori 232 vota të Kolegjit Zgjedhor.

Nëse të paktën një anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve dhe një anëtar i Senatit kundërshtojnë të certifikojnë ato vota të Mërkurën, secila dhomë duhet të zhvillojë më vete një debat nëse do të pranojë ato vota të Kolegjit Zgjedhor.

Më shumë se 30 anëtarë të Dhomës kanë njoftuar tashmë se do të kundërshtojnë çertifikimin. Javën e kaluar, senatori Josh Hawley (R-MO) njoftoi se ai do të kundërshtojë publikisht çertifikimin.

Pastaj të Shtunën, siç raportoi Breitbart News, 11 senatorë Republikanë thanë se ata do të votonin për të mos certifikuar të Mërkurën dhe në vend të kësaj do të rekomandonin krijimin e një komisioni për të rishikuar ligjshmërinë e procesit zgjedhor në shtetet e diskutueshme në një kontroll të plotë zgjedhor. Ky komision do të kishte dhjetë ditë për të shqyrtuar provat dhe për të raportuar përsëri në seancën e përbashkët të Kongresit.

“Ky informacion duhet të shërbejë si një burim i rëndësishëm për ligjvënësit e shtetit ndërsa ata bëjnë thirrje që legjislaturat e shtetit të mblidhen për të hetuar zgjedhjet dhe për të konsideruar decertifikimin e rezultateve të tyre të zgjedhjeve shtetërore,”tha Kline, i cili drejtoi video konferencen në emër të Got Freedom.

“Integriteti i zgjedhjeve tona është shumë i rëndësishëm për t’u trajtuar kavalierisht dhe zyrtarët e zgjedhur meritojnë të kenë në dispozicion të gjithë informacionin përkatës ndërsa konsiderojnë nëse do të pranojnë rezultatet e raportuara të zgjedhjeve të vitit 2020, veçanërisht në shtetet ku procesi u ndikua nga interest private, ”shtoi Kline.

Deklarata vazhdoi:

Provat e diskutuara përfshijnë partneritete të pashembullta publike-private që krijuan një sistem zgjedhor me dy nivele në shtetet që përcaktuan fituesin e Kolegjit Zgjedhor. Financuar nga mbi 400 milion dollarë nga themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg, këto partneritete publiko-private u përpoqën të rrisnin pjesëmarrjen në bastionet Demokrate ndërsa depresiononin pjesëmarrjen në zonat konservatore, duke shkelur garancitë kushtetuese të procesit të rregullt dhe mbrojtjes së barabartë.

Paratë private paguan pagat e punonjësve të zgjedhjeve dhe financuan blerjen e pajisjeve zgjedhore, por erdhën me kushte të rrepta për zhvillimin e zgjedhjeve në juridiksionet që pranuan paratë. Këto ndërhyrje private u ndihmuan nga veprimet e zyrtarëve publikë, të cilët kërkuan të minojnë transparencën, luftuan përpjekjet për të kontrolluar rezultatet, kërcënuan ligjvënësit me hetim dhe ndjekje penale për marrjen në pyetje mbi rezultatet e raportuara, dhe në disa raste madje parandaluan fizikisht ligjvënësit e shtetit për të hyrë në Kapitol Building në mënyrë që t’i parandalonin ata nga sfidimi i çertifikimit të zgjedhjeve.

Një komunikim dërguar ligjvënësve shtetërorë pjesëmarrës pas  video konferences përmblodhi argumentin e Profesor Eastman gjatë saj në lidhje me “domosdoshmëritë kushtetuese” specifike të ligjvënësve të shtetit.

Ligjvënësit e shtetit, thotë Eastman, kanë të drejtën dhe detyrën të:

  • Afirmoni fuqinë tuaj plenare
  • Kërkoni që ligjet tuaja të jene ndjekur siç janë shkruar
  • Decertifikoni rezultatet e kontaminuara nëse dhe derisa ligjet tuaja janë respektuar
  • Insistoni për kohë të mjaftueshme për të përmbushur, hetuar dhe vërtetuar siç duhet rezultatet për të siguruar që të gjitha votat e ligjshme (por vetëm votat e ligjshme) të numërohen.

Në atë komunikim të mëvonshëm, Kline inkurajoi ligjvënësit e shtetit të:

… bien dakord të nënshkruajnë një letër të përbashkët nga ligjvënësit e shtetit drejtuar Zëvendës Presidentit Mike Pence për të kërkuar që ai të bëjë thirrje për një vonesë 12-ditore në ratifikimin e zgjedhjeve, duke u lejuar shteteve kohën e nevojshme për të hetuar më tej paligjshmërinë me të cilën u zhvilluan zgjedhjet presidenciale .Ne gjithashtu kërkojmë që t’ua dërgoni këtë mesazh kolegëve ligjvënës për t’u kërkuar atyre që të nënshkruajnë gjithashtu në letër.

Ai shtoi se “Përfaqësuesi Daryl Metcalfe (R-Pensilvania), Senatori Brandon Beach (R-Georgia) dhe Përfaqësuesi Mark Finchem (R-Arizona) tashmë i shkruan një letër Zëvendës Presidentit Mike Pence për këtë qëllim të ngushtë. Berja bashkë për të nënshkruar një letër të përbashkët është një hap jetësor – një të cilin duhet ta ndërmerrni me besim dhe solidaritet. Ne do t’ua dërgojmë letrën e përbashkët të gjithë ligjvënësve që na kontaktojnë në përgjigje të këtij mesazhi. ”

1.400 faqet e provave të paraqitura ligjvënësve të shtetit gjatë video konferences mund të shihen në got-freedom.org/evidence/

VERITAS.COM.AL