Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ditën e  premte pritet që bëjë hapin e parë për të kthyer rregulloren e shërbimit financiar.

Ai do të firmosë një urdhër ekzekutiv për rishikimin e rregullores financiare Dodd-Frank 2010, për të cilën disa njerëz në Wall Street thonë se është tepër penguese.

Ligji ishte miratuar pas krizës financiare 2008-09 me qëllim që të mënjanohej një shkatërrim tjetër financiar.

“Dodd-Frank është një katastrofë”. Tha zoti Trump në fillim të kësaj jave.

Zoti Trump zhvilloi një fushatë elektorale me premtimin e do ta zëvendësojë ligjin Dodd-Frank.

Agjencia qeveritare e Shteteve të Bashkuara po kërkon që t’i sigurojë bankat, investitorët dhe kompanitë financiare që t’i trajtojnë ndershmërisht konsumatorët Amerikan.

/Veritas.com.al/