-Shteti federal i Uashingtonit do të nisë një projekt-ligj që i lejon të vdekurit, nëpërmjet testamentit, të bëhet humus për gjelbërimin

Nga: Pina Francone /

Një here e një kohe ishte letargjia, si kufiri i fundit pas jetës dhe vdekjes.

Sot, në vend të kësaj, ka mbërritur transformimi i kufomës në pleh për lulet dhe bimët .

Po, tamam kështu: shteti federal i Uashingtonit, në Shtetet e Bashkuara, është gati të nisë një projektligj që do t’i lejonte të ndjerit, nëpërmjet testamentit, të bëhej humus për  gjelbërimin. Shkurtimisht, kush në jetë kishte pasion për kopshtarinë dhe natyrën, duke treguar të ashtuquajturin “inch i gjelbër” në ndihme dhe në favor të mjedisit, mundet kështu të vazhdojë të jetë i dobishëm për të gjelbrën edhe pas vdekjes, duke e bërë atë ” inç-in e gjelbër “, një mision, le të themi, të pavdekshëm.

Mirupafshim kremacion dhe letargji, ose pothuajse. Dispozita, ende e pa miratuar, siç është raportuar nga Libero, duket se gëzon një konsideracion shumë të mirë nga ana e opinionit publik lokal dhe kombëtar: në fakt, në shtetin e Uashingtonit, duket se ka shumë njerëz që synojnë të bëhen një me vegjetacionin.

Ah, kosto e metamorfozës nga kufoma në pleh? Rreth 5 mijë dollarë, praktikisht i njëjti çmim i një varrimi normal.

Veritas.com.al/