Kryeministri Edi Rama ka paralajmërua se Drejtësia e Re fillimisht do të ndeshk0jë gjyqytarët dhe prokurorët.
Rama tha se kush politikan nuk justifikon pasurinë futet në burg dhe për këtë ka marrë mbështetjen e Bashkimit Europian.
“Që të futen në burg politikanët. Fillimisht duhen të futen në burg gjykatësit dhe prokurorët që kanë pasuri të pajustifikueshme. Pastaj Drejtesia e Re do të fillojë të burgosë politikanët një nga një, pa përjashtim. Për këtë kam mbeshtetjen e BE, duhet kohë që Shqipëria të behet si Gjermania”, tha Rama.