Nga: JOHN NOLTE

Senatori Chuck Schumer (D-NY) bëri një pranim befasues të martën kur tha se Presidenti Trump do të fajësohet “pa dalë faktet”.

Udhëheqësi i Minoritetit i Senatit aksidentalisht tha të vërtetën ndërsa qante si femije me shpresën se do të dhunoje 200 vjet precedent te impeachmentit gjatë gjyqit të ardhshëm në senat ndaj Trump.

Schumer rrëfeu:

Pra, të impenjohesh ne një proces pa dale faktet do të thotë të përfshihesh në një mbulim. Të zhvillosh një gjyq pa fakte po thotë: kemi frikë, kemi diçka për të fshehur. Të zhvillosh një gjykim pa dëshmitarët përkatës që nuk janë dëgjuar, të rikalosh provat e paraqitura në Dhomë thjesht nuk ka asnje kuptim.

Pra, këtu Schumer pranon hapur se çështja e impeachmentit ardhur nga Dhoma e Sh.B.A-së  është një rast “pa fakte”.

Epo, nuk ka m…

Të gjithë e dinë këtë. Por Demokratët e Dhomës po shkojnë përpara dhe po fajësojnë Presidentin sidoqoftë.

Ajo që po kërkon Schumer është dëshmia nga njerëzit qe Dhoma nuk u shqetësua të merrte si dëshmi, përfshirë ish këshilltarin e sigurisë kombëtare John Bolton dhe shefin e stafit të Shtëpisë së Bardhë Mick Mulvaney, si dhe disa të tjerë.

Por e vetmja mënyrë që Schumer mund të shtyjë për këtë kërkesë të paprecedent për më shumë dëshmitarë është të bëjë pranimin se jo të gjitha faktet dihen, dhe ai po e bën këtë në një përpjekje të dëshpëruar për të galvanizuar një publik tashmë që kundërshton impeachmentin.

Më besoni, nëse Dhoma do të kishte prodhuar dicka të ngjashme me një rast të ndjekshem penalisht, Schumer nuk do të kërkonte të drejtën e paprecedent për të vazhduar të gërmoje për prova kundër Trump, dhe sigurisht nuk do të pranonte që ky është një impeachment “pa fakte”.

Eshtë detyrë e Dhomës të hetojë dhe paraqesë prova për Senatin.

Eshtë detyrë e Senatit të zhvillojë një gjykim bazuar në ato prova.

Periudha.

Fakti që Dhoma dhunoi 200-e ca vjet precedent në nxitimin e saj për impeachment, nuk u jep Demokratëve në Senat dritën e gjelbër për të shkelur 200-vjet precedentin për ta kthyer një gjyq në një ekspeditë tjetër peshkimi.

Për më tepër, pse Demokratët papritmas janë në rregull duke pritur këta dëshmitarë? Dhoma nuk ishte e gatshme të priste të detyronte dëshminë e tyre duke përdorur gjykatat dhe nuk është sikur sistemi gjyqësor të lëvizë më shpejt për Chuck Schumer. Kështu që…

Tani Demokratët janë të gatshëm të presin gjykatat?

Pse ky ndryshim i papritur?

Do t’ju them une pse: ata po humbasin mbështetjen e publikut dhe e dinë se historia do t’i dënojë për fajësimin e një presidenti me prova zero. Një dëshmi nga peshkimi është shpresa e fundit e tyre më e mirë.

Fatmirësisht, Mitch nuk ja doli dhe madje edhe një kukuvajke si Mitt Romney nuk po pipëtin.

Sikur Dhoma të respektonte precedentin, të respektonte procesin e rregullt, dhe të mos ishte shndërruar në një gjykatë kangur per të vendosur të fajësonte Trump para Krishtlindjeve pa marrë parasysh faktet, ata do të kishin pritur që gjykatat të vendosnin për ndarjen e çështjeve të kompetencave në lidhje me heqjen dorë nga këta dëshmitarë .

Në vend të kësaj, ata jo vetëm që nxituan të fajësojnë Trumpin pa e akuzuar atë me një krim, pa një copëz prove që ai u mor me ndonjë keqbërje të çfarëdo lloji, ata po akuzojnë Trump për pengime sepse ai kërkoi ndihmë nga gjykatat, e cila është një nga gjërat me të turpshme dhe jo-amerikane që Kongresi ka bërë ndonjëherë.

Paul Mirengoff i Power Line argumenton se pranimi i Schumer shërben si një ftesë për Senatin për të hedhur poshtë menjëherë akuzat kundër Trump. Nuk mund të isha dakort më shumë.

Si konkluzion: Demokratët nuk kanë cështje, Schumer e di këtë, dhe ai po e pranon këtu sepse është e vetmja përshëndetje Ave Maria e mbetur për të shpëtuar këtë fatkeqësi.

Veritas.com.al/