The Associated Press

 

WASHINGTON (AP) – Administrata Trump po vendos sanksione ndaj njësisë tregtare të kompanisë ruse të naftës Rosneft të kontrolluar nga shteti sepse ka ndihmuar Venezuelën të evitojë një embargo të naftës nga vendi i Amerikës së Jugut.

Administrata gjithashtu po vendos sanksione mbi Rosneft Trading dhe presidentin e saj, Didier Casamiro.

Zyrtarë të lartë të administratës paralajmëruan të martën se kushdo në botë që bën biznes me Rosneft Trading gjithashtu mund të sanksionohet. Zyrtarët njoftuan gazetarët mbi kushtet e anonimitetit për të dhënë detaje përpara njoftimit.

Zyrtarët thonë që ata presin që masa të zvogelojë Trading Rosneft nga sektori financiar global. Eshtë pjesë e një fushate amerikane për të shtyrë Presidentin e Venezuelës Nicolas Maduro të tërhiqet.

Sh.B.A dhe dhjetëra vende të tjera thonë se rizgjedhja e Maduros në 2018 nuk ishte e ligjshme dhe e kanë njohur liderin e opozitës Juan Guaido si president të përkohshëm.

Veritas.com.al/