Zyra Federale Gjermane për Refugjatët dhe Emigracionin (BAMF) në mirëbesim thanë se në marrëveshje me “four-digit number” të emigrantëve, kanë deklaruar lidhjet me Talibanët, të cilët potëncialisht përbëjnë rrezik për vende evropiane si Franca.

Sipas raportimeve nga ‘Der Spiegel’ prokurorët federal gjerman aktualisht po hetojnë të paktën 70 afganë, nëse ata kanë lidhje të vërteta me grupin militar të ISIS.

Gjashtë prej tyre janë ndaluar deri tani, dhe çështja është në pritje për shumë të tjerë- sipas prokurorit të përgjithshëm Peter Frank, i cili ka paralajëmruar politikanët se autoritetet që gjithashtu kanë disa lidhje, të dyshuara, me simpatizant të Shtetit Islamik, tani ‘kanë arritur në limitin e kapacitetit të tyre’.

Europa tashmë është plagosur nga një numër sulmesh terroriste të kryera nga emigrantët gjatë viteve të fundit.

/Veritas.com.al/