-Trump është përpjekur të projektojë një imazh të forcës gjatë qëndrimit të tij të shkurtër në spital-

Shtëpia e Bardhë lëshoi të Dielën një fotografi të re të Presidentit Trump duke punuar në Qendrën Kombëtare Mjekësore Ushtarake Walter Reed në Bethesda, Md., ndërsa po kalonte trajtimin për COVID-19.

Fotoja është marrë pasi presidenti mori telefonatë nga Zëvendës Presidenti Mike Pence, Sekretari i Shtetit Mike Pompeo dhe Shefat e përbashkët të Shtabit, gjeneral Mark Milley. Mark Meadows, shefi i shtabit të Trump, ishte gjithashtu në dhomë në atë kohë.

Trump është përpjekur të projektojë një imazh të forcës gjatë qëndrimit të tij të shkurtër në spital, por është përballur me disa frikëra shëndetësore ditët e fundit, duke përfshirë dy raste kur niveli i oksigjenit në gjak i ra papritur. Trumpit iu dha një dozë e deksametazonit steroide në përgjigje.

Meadows i tha Fox News: “Drejtësia me gjyqtarin Jeanine” të Shtunën mbrëma se presidenti po përjetonte simptoma që e kishin stafin e tij “të vërtetë të shqetësuar” të Premten, duke përfshirë ethe dhe nivel të ulët të oksigjenit në gjak. Por ai duket se po shërohet.

Një lexim normal i oksigjenit në gjak është midis 95 dhe 100. Dr. Sean Conley, i cili është mjeku personal i Trump, tha se presidenti kishte një “ethe të lartë” dhe një nivel të oksigjenit në gjak nën 94% të Premten dhe gjatë “një episodi tjetër” të Shtunën.

Ekipi i tij mjekësor tha se ata janë inkurajuar nga energjia e presidentit dhe rezultatet e provave dhe thanë se ai mund të jetë në gjendje të lirohet nga spitali të hënën.

VERITAS.COM.AL/