Presidenti Zelensky ka thënë se G7 do të mbajë një takim urgjent pas sulmeve në të gjithë Ukrainën dhe se ai do të mbajë një fjalim.

Duke shkruar në Twitter, ai tha se kishte folur me kancelarin Olaf Scholz të Gjermanisë, i cili aktualisht mban presidencën e G7, dhe se Scholz kishte rënë dakord të mbante një takim urgjent të grupit.

“Fjalimi im është planifikuar, në të cilin do të tregoj për sulmet terroriste nga [Rusia]”, tha Zelensky.

“Ne diskutuam gjithashtu çështjen e rritjes së presionit mbi [Rusinë] dhe ndihmën në rivendosjen e infrastrukturës së dëmtuar.”