WASHINGTON(Reuters) – Shtëpia e Bardhë mohoi se Presidenti i SHBA, Donald Trump tha të mërkurën se Rusia nuk kishte më në shënjestër  Shtetet e Bashkuara, duke pohuar se përgjigjja e tij “jo” ka të bëjë me marrjen e pyetjeve jo për ndërhyrjen e mundshme në zgjedhjet e SHBA.

I pyetur nga gazetarët para një takimi të Kabinetit, nëse Moska ende po synonte Shtetet e Bashkuara, Trump tundi kokën dhe tha, “Jo”.

Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Sarah Sanders, u tha gazetarëve në një komunikatë për shtypin disa ore me pas se “jo” e presidentit nuk ishte në përgjigje të pyetjes së një gazetari, “A ka Rusia ende në shënjestër  SHBA?”. Sanders tha se Trump donte të thoshte se nuk donte t’i përgjigjej pyetjeve.

“Presidenti … po thoshte ‘Jo’ për t’iu përgjigjur ose jo pyetjeve”, tha zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Sarah Sanders në një konferencë për shtyp më vonë. “Presidenti dhe administrata e tij po punojnë shumë për të siguruar që Rusia te mos jete në gjendje të ndërhyjë në zgjedhjet tona siç kanë bërë në të kaluarën”.

Sanders tha se Trump dhe Putin e bënë të qartë se ata diskutuan për ndërhyrjen e zgjedhjeve

Shtyrë nga fakti nëse Trump paralajmëroi Putin kundër ndërhyrjes, Sanders, tha, “Presidenti i ka bërë të qartë Vladimir Putinit se ai duhet të qëndrojë jashtë zgjedhjeve të SHBA.”

Zyrtarët e inteligjencës të SHBA kanë thënë se përpjekjet e ndërhyrjes zgjedhore ruse po vazhdojnë dhe tani synojnë zgjedhjet e ardhshme të kongresit në nëntor.

Veritas.com.al/