Fronti i Rinisë për Çlirimin e Paqësorit të Veriut, një grup i përbërë nga adoleshentë antikapitalistë dhe antifashistë, është shpallur fajtor për rolin kryesor në javët e shpërthimit të trazirave në Portland, thuhet në një raport të Dielën.

Kryetari i bashkisë Ted Wheeler, një demokrat, u fut në Twitter të dielën vonë për të dhënë në thelb një azhurnim mbi gjendjen e qytetit pasi protestat e dhunshme vazhdojnë. Wheeler iu drejtua një protestuesi që pësoi një dëmtim të frikshëm të Shtunën natën, gjë që bëri që Shërbimi i Marshals amerikan të hetojë të bëjë thirrje publikut për qetësi.

“Tani jemi më shumë se një muaj e gjysmë dëshmitarë të dhunës së natës në rrugët tona,”  ka shkruar ai tuiter. “Portland vazhdon të përdoret si një vend inskenues për dhunën natë pas nate. Kjo po shkakton dëm të paparë për komunitetet tona, jetesën dhe Portlandersit vazhdojnë të kenë frikë për sigurinë e tyre. Shqetësimi im kryesor është ky: që dhuna e vazhdueshme do të çojë në plagosje apo edhe vdekje të mëtejshme ”

Disa përdorues që iu përgjigjën në tweet-in e tij e nxitën atë që të identifikojë publikisht grupet që qëndrojnë pas trazirave. Por Seattle Times identifikoi njërën prej këtyre grupeve, në një artikull të gjatë që “po shfaqet si një zë i fortë militant” në qytet. Grupi raportohet se punëson në mënyrë efektive mediat sociale dhe madje u jep protestuesve këshillë taktike.

Departamenti i Policisë në Portland nuk iu përgjigj menjëherë një email-i nga Fox News.

Gazeta raportoi se grupi ka liderë anonimë dhe e konsideron veten antifashist dhe antikapitalist. Gazeta bëri të qartë se grupi nuk është i vetmi që organizon këto mitingje.

Llogaria e pa verifikuar e Twitterit ka rreth 21,000 ndjekës dhe thotë se është një “rrjet i decentralizuar i kolektivëve autonome të rinjve të përkushtuar për veprim të drejtpërdrejtë drejt çlirimit”.

VERITAS.COM.AL/