Shtetet e Bashkuara nis sulmin kibernetik mbi sistemin e amrëve të Iranit ditën e enjte, ndërsa presidenti Trump anuloi sulmin ajror mbi vendin, raportohet nga Shtetet e Bashkuara.

Sulmi kibernetik mbi sistem ka gjymtuar sisetemin kompjuterik të kontrollit të raketave dhe të lëshimit të tyre, sipas Uashington Post.

KJo erdhi si një hakmarrje për rrëzimin e  dronit amerikan gjithashtu një sulm mbi depozitat e naftës për të cilin Shtetet e Bashkuara fajësoi Iranin, sipas ‘the Neë York Times’.

Shtetet e Bashkuara gjithashtu ka vendosur sanksione të cilat presidenti Trump i quajti ‘më të mëdhatë’

Veritas.com.al/