Menaxheri i fondit të bonove Bilionaire, Jeffrey Gundlach beson se sondazhet janë të gabuara dhe se Presidenti Trump do të fitojë një mandat të dytë në Shtëpinë e Bardhë.

“ Joe Biden a do ta mundë Donald Trump në nëntor? Unë nuk mendoj kështu, “tha Gondolash, CEO dhe zyrtari kryesor i investimeve të DoubleLine Capital me qendër në Los Angeles, i cili ka 148 miliardë dollarë pasuri nën menaxhim, tha në një transmetim në internet të martën në mbrëmje, sipas Bloomberg.

Ai shtoi se një “mjedis mjaft toksik politik” i bën sondazhet “shumë, shumë të rrëshqitshëm”.

Një mesatare e sondazheve politike të RealClear tregoi Biden, i cili ishte nënpresidnet në administratën e ish presidentit Barack Obama, e tegoi duke kryesuar me 7.3 pikë të mërkurën. Marzhi në shtetet  kryesore të fushës së  betejës që do të vendosin zgjedhjet, ishte më i ngushtë, deri 4.3 pikë për Biden.

Ndërsa ndikimi i Biden në zgjedhjen e senatorit Kamala Harris të Kalifornisë si bashkëpunëtore e tij ende nuk pasqyrohet në sondazhe, Gundlach beson se ajo është “pak si tepër karizmatike” dhe nuk ishte një zgjedhje e mirë.

Një numër i republikanëve të profilit të lartë kritikuan gjithashtu përzgjedhjen e Bidenit, megjithëse demokratët vlerësuan Harris dhe disa thanë se mezi prisnin të shikonin debatin e prokurores veterane me Zëvendës Presidentin Mike Pence.

Gundlach, i cili parashikoi saktë fitoren e Trump në 2016, mendon se do të ketë “shumë kthesa” deri në ditën e zgjedhjeve, pasi votuesit e pavarur ende duhet të vendosin se cili kandidat përputhet më mirë me pikëpamjet e tyre.

Statusi i një vaksine COVID-19 është ndoshta karta më e rëndësishme midis momentit tani dhe 3 nëntorit, pasi do të rivendosjen besimit të konsumatorit që u ul sa një gjashtë vjeçar për shkak të  urdhrit për mbylljen në shtëpi. Kjo e çoi ekonominë në një rënie spirale më të thellën e epokës së pas Luftës së Dytë Botërore.

Çështje të tjera kryesore përfshijnë Kinën, përbërjen e Gjykatës Supreme dhe një valë protestash ndonjëherë të dhunshme në qytete të mëdha pas vdekjes së George Floyd, një njeri i Zi, në paraburgimin e policisë në Minneapolis në fund të majit.

Parashikimet politike të Gundlach nuk rezultojnë gjithmonë të sakta. Ai i tha FOX Business vitin e kaluar se Biden ishte një “kandidat për mbajtësin e vendit” dhe nuk kishte “asnjë mënyrë” që ai të siguronte emërimin.

“Unë kam pyetur njerëzit,” A dini ndonjë që e mbështet vërtet Joe Biden? “Dhe unë nuk kam takuar një person të vetëm që thotë se ata njohin ndonjë që e mbështet vërtet Joe Biden,” tha Gundlach në shtator.

VERITAS.COM.AL/