Nga: HANNAH BLEAU, Breitbart, 17 dhjetor 2019

Mbështetja për Impeachmentin e Presidentit Trump po bie ndërsa opozicioni po rritet, zbulon një sondazh i CNN i publikuar këtë javë.

Një votim i plotë i Dhomës për dy nenet e miratuara të impeachmentit kundër presidentit, shpërdorimin e pushtetit dhe pengimin e Kongresit, pritet të bëhet këtë javë. Sidoqoftë, siç kanë treguar sondazhet e fundit, mbështetja për impeachmentin po bie dhe kundërshtimi po rritet.

Një sondazh i CNN i lëshuar këtë javë, i kryer nga SSRS 12-15 dhjetor, midis 1.005 të rriturve, zbuloi se 45 për qind mbështesin impeachmentin e presidentit. Kjo pasqyron një rënie prej 5 pikësh nga rezultatet e nëntorit, të cilat treguan mbështetjen për impeachment në 50 për qind.

Mbështetja për impeachmentin e presidentit, madje edhe në mesin e Demokratëve, po bie. Në nëntor, 90 përqind e Demokratëve mbështetën impeachmentin e presidentit. Rezultatet më të fundit tregojnë se numri ka rene në 77 për qind – një rënie prej 13 pikësh në një muaj.

Ndërkohë, kundërshtimi po rritet. Sipas sondazhit, 47 përqind kundërshtojnë impeachmentin e presidentit, duke reflektuar një kërcim prej katër pikësh nga rezultatet e muajit të kaluar, kur kundërshtimi qëndronte në 43 përqind. Marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 3.7 pikë përqindje.

Rezultatet përkojnë me vendimin e Komitetit Gjyqësor të Dhomës për të çuar përpara nenet e fajësimit ndaj presidentit.E gjithe Dhoma pritet të votojë këtë javë. Sipas një raporti nga Wall Street Journal, Demokratët kanë votat e mjaftueshme për impeachment, duke e bërë të pashmangshëm një gjykim në Senat.

WSJ raportoi:

Ditën e hënë pasdite, të paktën 18 nga 31 distriktet e mbajtura nga Demokratët që Mr. Trump fitoi në garën presidenciale 2016 kishin njoftuar se ata do të mbështesin shpërdorimin e pushtetit dhe pengimin e detyrave të Kongresit, sipas një sondazhi të Wall Street Journal, me dy që thanë se ata janë kundër.

Me njoftimet e reja të mbështetjes, dhe pa supozuar defekte të papritura, Demokratët kanë votat e mjaftueshme për të vene nen akuzë presidentin. Ndërsa Amerikanët në rang kombëtar ndahen në mënyrë uniforme mbi faktin nëse ata mbështesin impeachmentin, sipas një mesatareje të sondazheve nga RealClearPolitics, disa nga Demokratët në distriktet e fituara nga Trump pranuan rrisqet e mundshme politike.

Rreth një e treta, 32 për qind, besojnë se përpjekja e impeachmentit partizan do të ndihmojë përfundimisht kërkesën për rizgjedhje të Trump. Numri është edhe më i madh tek Republikanët, me 54 përqind që tregojnë se impeachmenti do ta ndihmojë atë në zgjedhjet e vitit 2020.

Një sondazh i IBD / TIPP i lëshuar të hënën sugjeroi që impeachmenti tashmë ka një ndikim në garën e vitit 2020, me votuesit që zhvendosen te presidenti mbi pretendentët e tij të mundshëm Demokratë në ndeshjet hipotetike të zgjedhjeve të përgjithshme.

“Edhe një sondazh tjetër negativ për impeachmentin e Demokratëve te Dhomës. Sondazhi i CNN sot: Impeachmenti nën nivel në 45-47, ” shkroii Rep. Mark Meadows (R-NC), duke përmendur rëndësinë e rënies se mbështetjes për impeachmentin dhe kundërshtimin në rritje.

“Mbështetja për farsen që bie pothuajse kudo,” shtoi ai.

Veritas.com.al/