Një mot i egër ka vrarë 11 përsona dhe ka plagosur 23 në shttet Georgia të Shtëtëve të Bashkuara- sipas zyrtarëve të Emergjencës.

Gjendja e emergjencës është shpallur në shtatë qartqe në Georgian jug-qendrore, ta Guvernatori Nathan Deal.

Stuhi të tjera dhe “shpërthim tornadosh” priten në Floridën Veriore dhe në Jug të Georgias- thonë zyrtarët e Shërbimit kombëtar të Motit.

Katër persona janë vrarë nga tornadot në Mississippi të Shtunen.

Agjencia e Emergjencave në Georgia tha se 11 viktima ishin në qarqet e Cook jugor, Brooks dhe Barrien.

/Veritas.com.al/