Pasaporta blu që ishte bërë njëri nga simbolet e Brexit, e përqeshur nga votuesit për ta mbajtur Britaninë në BE, është përshëndetyr me fuqi nga Breksitasit.

Kështu që prodhuesit e pasaportës së ripërtërirë, blu, kanë për të treguar shumë shumë mbi procedurën e prodhimit dhe se si operojnë të dy palët

Fabrikat e kohëve të fundit të pasaportave Burgundy  janë De La Rue, një furnizues britanik dhe një kompani që tani ankohet ndaj BBS sikur firma Holandeze- Franceze “Germalto” kishte fituar kontratën për pasaportën blu. Me sinjale shume nervoze vijnë përgjigjet nga ish- ministra si Matt Hancock rreth pasaportave, dhe shumë hiperbola  nga të dy palët: Breksitersat dhe nga kundërshtarët e tyre.

Ata që deshën të qëndrojnë në BE e shikojnë pasaportën blu si një simbol të pavarësisë së Britanisë, dhe prandaj e përqeshin.

Veritas.com.al/