HANNAH BLEAU

Të paktën 140 ligjvënës të GOP në Kongresin e 117-të që do të bëhet së shpejti do të kundërshtojnë votimin e kolegjit elektoral në 6 Janar, parashikojnë disa ligjvënës.

Kongresi do të numërojë zyrtarisht votat e kolegjit elektoral nga secili shtet në 6 Janar, tre ditë pas betimit te Kongresit të ri. Ndërsa anëtarët ekzistues dhe të sapoardhurit e Dhomës kanë lëshuar deklarata që tregojnë se ata do të kundërshtojnë, disa ligjvënës presin që të ketë “të paktën 140 Anëtarë Republikanë të Dhomës ”duke u bashkuar me përpjekjet për të kundërshtuar çertifikimin e një fitoreje të Joe Biden:

Në mënyrë të ngjashme, Rep. Denver Riggleman (R-VA), i cili humbi nominimin e partisë së tij në fillim të këtij viti, thuhet se i tha Forbes se numri i ligjvënësve të GOP të bashkuar në përpjekje është “vënë në skenë”.

“140 sigurisht që duket e mundur. … Nuk do të çuditesha sikur të ishte pak më e lartë, ”tha ai, duke theksuar se“ presioni ”po rritet.

“Do të isha nen presion tani,” vazhdoi ai, duke shpjeguar se kolegët e dinë lëvizjen qe “e mban bazën e tyre të lumtur, ata e dinë se do ta mbajnë të lumtur konferencën dhe e dinë që nuk do të fitojnë gjithsesi”

Senatori Josh Hawley (R-MO) njoftoi të Mërkurën se ai planifikon të bashkohet me anëtarët e Dhomës në kundërshtimin e votave të kolegjit elektoral.

“Unë nuk mund të votoj për të vërtetuar rezultatet e kolegjit elektoral në 6 Janar pa ngritur faktin se disa shtete, veçanërisht Pensilvania, dështuan të ndiqnin ligjet zgjedhore të shtetit te tyre”, tha Hawley në një deklaratë:

Dhe unë nuk mund të votoj për të certifikuar pa treguar përpjekjen e paparë të mega korporatave, përfshirë Facebook dhe Twitter, për të ndërhyrë në këto zgjedhje, në mbështetje të Joe Biden. Të paktën, Kongresi duhet të hetojë pretendimet e mashtrimit të votuesve dhe të miratojë masa për të siguruar integritetin e zgjedhjeve tona. Por Kongresi deri më tani ka dështuar të veprojë, ”tha ai. “Për këto arsye, unë do të ndjek të njëjtën praktikë që kanë bërë anëtarët Demokratë të Kongresit në vitet e kaluara dhe te kundërshtoj gjatë procesit të çertifikimit më 6 janar për të ngritur këto çështje kritike.

Refuzimet do të shkaktojnë debate në të dy dhomat, duke i lejuar Republikanët të bëjnë argumentet e tyre.

Prokurori i Përgjithshëm Karl Racine (D), ndërkohë, po përgatitet për protesta, pasi mbështetësit e Trump pritet të dynden në qytet javën e ardhshme.

“Niveli im i ankthit është i lartë”, tha Racine gjatë një paraqitje në podcastin The Takeout. “Përgatitja ime është edhe më intensive se kaq”.

VERITAS.COM.AL