JOHN NOLTE

Falë Presidentit Trump, Partia Republikane që ai trashëgoi është shndërruar në diçka pafundësisht më të mirë përmes ideve dhe parimeve të tij.

Partia e Vjetër Republikane, partia e country club nën influencen e neokoneve lufteformues, Dhoma e Tregtisë, fuqia punëtore e lirë, kontraktimi i jashtëm dhe të qenit fanatik i tregtisë se lirë, ka vdekur.

Partia e Vjetër Republikane, partia e këpucëve të bardha që ndikojnë në biznesin e madh, kundër sindikatave private, e interesuar për klasën punëtore dhe e etur për të mbyllur çdo kriminel në burg per jetë, është varrosur.

Partia e Vjetër Republikane, idiotët që i luten zotit të “reformës së të drejtave”, të cilët mendojnë se është një ide e mirë të bësh diçka ndryshe sesa të sigurohesh që Sigurimet Shoqërore dhe Medicare të paguajnë faturat e tyre në kohë, është hi.

Partia e Vjetër Republikane, ajo plot qortime morale dhe censurë, është zhdukur.

Partia e Vjetër Republikane, ajo që mbron dhe idolizon verbërisht CIA-n dhe FBI-në e korruptuar, është në ajër.

Partia e Vjetër Republikane, ajo që mbështet verbërisht gjëra të tilla si Akti i Patriotit, ka ikur.

Nuk ka dyshim që trashëgimia e Trump si president, arritjet e tij të jashtëzakonshme në një mandat të vetëm – gjithshka që merr zjarr ardent – do t’i rezistojnë kohës. Çështja është që që nga Ronald Reagan një udhëheqës nuk ka ndryshuar mënyrën se si dhjetëra miliona Amerikanë mendojnë në një mënyrë kaq të thellë.

Dhe kur them “Partia Republikane”, nuk do të flas për Paul Ryan dhe Mitch McConnell. Unë jam duke folur për ne, ne njerëzit, ata që e quajnë veten Republikanë, por vetëm sepse kjo ishte partia me të cilën Trump zgjodhi të kandidojë.

Në vetëm pesë vjet, Partia Republikane ishte bërë partia e klasës punëtore, e mbështetjes së anëtarëve të sindikatave private … Partia që lufton për liritë civile dhe kundër vetëvrasjes së tregtisë së lirë. Ne jemi partia që qëndrojmë krah për krah me udhëheqësin legjendar të punës Cesar Chavez për të ndaluar emigracionin e paligjshëm. Ne jemi ata që kundërshtojmë luftërat e pafundme, korporatizimin e Amerikës, Bashkimet e Mëdha, Konsolidimin e Madh, Kompleksin Industrial Ushtarak, Kompleksin Industrial të Burgut.

Në vetëm pesë vjet, ne jemi shumë më afër Rand Paul sesa Dick Cheney.

Ky është një ndryshim i jashtëzakonshëm, përmbysja e një batice, një deprogramim total i kultit të reformës së të drejtave të Paul Ryan, i kultit të ndërtimit të kombit të George W. Bush, i kultit të ndërhyrjes së huaj të Dick Cheney, i kultit të shumicës morale të Jerry Falwell, i Kultit te Globalizmit të George H.W.Bushit, i Tregtisë së Lirë të National Review/Biznesit të Madh / Kultit të Punës së Lirë….

E kuptoj që shumë prej jush ishin atje për disa nga këto çështje. Për shembull, unë gjithmonë kam qenë i kujdesshëm ndaj biznesit të madh dhe i madh në liritë civile, sidomos të drejtat e të akuzuarit. Unë gjithmonë kam qenë një tip Live dhe Let Live. Ajo që ndryshoi është se rreth 50 deri në 75 milion prej nesh tani kanë parë dritën mbi të gjitha ose shumicën e këtyre çështjeve, dhe kjo është trashëgimia e vërtetë e Trump.

Ai na c’programoi ne nga Kulti Globalist i GOP.

Nuk ishin vetëm idetë e Trump. Ishin rezultatet. Para se Virusi Kinez të godiste, të gjithë i pamë rezultatet. Ne qëndruam jashtë luftërave të huaja dhe Amerika nuk u shemb. Hendeku i pasurisë u tkurr. Wall Street u bë mirë, dhe po ashtu edhe Main Street. Pagat e të gjithëve u rritën. Të gjithë morën punë. Për dekada Kulti i Tregtisë së Lirë paralajmëroi rritje të çmimeve me luftëra tregtare dhe tarifa. Nuk ndodhi. Na u tha që Amerika nuk mund të ishte eksportuese e energjisë, nuk kishte asnjë mënyrë për të ndaluar emigracionin e paligjshëm, se nëse nuk adhuronim kultin e globalizmit, inflacioni do të na vriste. Dhe etj etj etj …

Kush e di se ku do të na çojnë të ashtuquajturit udhëheqësit tanë Republikanë, ose do të përpiqen të na çojnë. Kush e di kush do të ngjitet në 2024 për të sfiduar Hiresine e Tij Mashtrimin Joe Biden. Kush e di nëse ky person do ta kuptojë se ky nuk është më GOP-i Liz dhe Dick Cheney.

E tëra që di është se nëse ata përpiqen të na kthejnë mbrapsht, Partia Republikane do të zhduket, ose nga një parti e tretë ose nga Demokratët.

Epoka e Republikanizmit të bardhë, mbytes te llojit te country club-eve ka mbaruar.

VERITAS.COM.AL