Presidenti Trump lëshohet mbi guvernatorët gjatë një telefonate të hënën për mënyrën se si ata janë përgjigjur në protesta dhe trazira në të gjithë vendin pas vdekjes së George Floyd, duke i quajtur ata “të dobët” dhe duke i nxitur ata që të “dominojnë” protestat.

“Shumica prej jush janë të dobët,” tha Trump. “Duhet të arrestoni njerëz.”

“Duhet të sundosh, nëse nuk dominon, atëherë po e humbni kohën tuaj,” tha ai, sipas një punonjësi të vjetër në zyrën e një guvernatori që dëgjonte thirrjen. “Ata do të shkelin mbi ju, ju do të dukeni si një bandë shulash. Ju duhet të sundoni. ”

Trump, gjatë thirrjes për guvernatorët mbi zbatimin e ligjit dhe rolin e zyrtarëve të sigurisë kombëtare, gjithashtu u tha udhëheqësve vendorë se “duhet të bëhen shumë më të ashpër” ndaj protestuesve.

“Ju keni për të arrestuar njerëz, ju duhet të gjurmoni njerëz, ju duhet t’i dërgoni ata në burg për 10 vjet”, tha Trump. “Ne po e bëjmë atë në Uashington, D. C. Ne do të bëjmë diçka që njerëzit nuk e kanë parë më parë.”

Ai u bëri thirrje qyteteve si New York, Philadelphia dhe Los Angeles të ndërmarrin masa të ngjashme.

VERITAS.COM.AL