Trump thotë se intel nuk e mbështet raportin mbi grantet Ruse kundër trupave Amerikane
Presidenti Trump të dielën vonë tha që inteligjenca Amerikane nuk mund të konfirmonte një histori eksplozive se zyrtarët ushtarakë Rusë ju ofruan grante militantëve të lidhur me Talibanët për të vrarë trupat Amerikane në Afganistan.

New York Times, duke cituar zyrtarë pa emër, raportoi të Premten se besohet se disa “militantë islamikë” ose “elementë kriminalë” kanë marrë para. Raporti theksoi se 20 Amerikanë u vranë atje në vitin 2019. Nuk ishte e qartë nëse ndonjë prej atyre vdekjeve ishte rezultat i një granti.

“Intel sapo më raportoi se ata nuk i gjetën këto informacione të besueshme, dhe për këtë arsye nuk e raportuan atë tek unë ose @ VP. Ndoshta është një tjetër Russia Hoax e fabrikuar, ndoshta nga Fake News @NYTimesbnooks, duke dashur të bëjnë Republikanët të duken keq. ”

TASS, agjencia shtetërore e lajmeve, raportoi se Ministria e Jashtme Ruse i quajti raportet “informacione të rreme”. Një zëdhënës i Talibanëve gjithashtu mohoi se ka të vërteta në raport.

Thomas Joscelyn, një bashkëpunëtor i vjetër në Fondacionin për Mbrojtjen e Demokracive, një grup studimi, i tha Wall Street Journal se “gatishmëria e Moskës për të përqafuar talibanët hapur dhe publikisht daton disa vjet para” dhe ai nuk do të habitej nëse kishte të vërteta Raporti.

VERITAS.COM.AL/