Trump, në hollin e Fox News, thotë se votimi me postë është ‘rreziku më i madh’ për zgjedhje të ndershme, thotë se ‘e majta radikale’ ka marrë kontrollin e Biden
Holli për Presidentin Trump në Fox News me Sean Hannity të enjten mbrëma paraqiti një mundësi të rrallë për komandantin e përgjithshëm të kombit për t’iu përgjigjur pyetjeve që vijnë drejtpërdrejt nga Amerikanët përditë.

Pjesëtarët e audiencës së hollit në Green Bay, Wis., nuk u përmbajtën, duke e pyetur presidentin për tema të shumta, përfshirë votimin me postë, trazirat e fundit në qytetet e Amerikës – dhe atë që Trump e konsideroi si arritjen e tij më të madhe që nga marrja e detyrës .

Duke iu drejtuar një pyetjeje të një pjesëtari të audiencës, Trump tha se ai mendon se votimi me postë përbën “rrezikun më të madh” për zgjedhje të ndershme në nëntor.

“Unë mendoj se është pyetja më e rëndësishme që unë do të bëja”, tha Trump pasi anëtari i audiencës deshi të dijë se si presidenti do të sigurojë që zgjedhjet të jenë “të lira nga votat mashtruese ato absente dhe votat me postë.”

Trump ngriti shqetësimet e tij në lidhje me shtetet si Kalifornia që planifikojnë të bëjnë zgjedhje me postë gjithëpërfshirëse këtë vjeshtë për shkak të shqetësimeve të koronavirusit. Presidenti tha se fletëvotimet me postë do të shtronin pyetje në lidhje me integritetin e zgjedhjeve.

Një tjetër anëtar i audiencës e pyeti presidentin se çfarë do të bënte administrata për të mbajtur rrugët të sigurta pas trazirave në Wisconsin këtë javë. Presidenti u përgjigj duke thënë se nëse ish-guvernatori i Wisconsin Scott Walker, një Republikan, do të ishte ende duke drejtuar shtetin, nuk do të kishte ndodhur. (Guvernatori aktual i Wisconsin është Tony Evers, Demokrat.)

“Juve ju ndodhi të keni një guvernator Demokrat pikërisht tani,” tha presidenti. “Demokratët mendojnë se është e mrekullueshme që po shkatërrojnë Vendin tonë. ’Është një gjë shumë e sëmurë kjo që po ndodh, askush nuk e ka parë ndonjëherë këtë. ”

Trump gjithashtu afirmoi se “e majta radikale” po manipulonte kandidaturën presidenciale Demokratike te Joe Biden dhe së shpejti “do ta merrte atë nën kontroll”.

VERITAS.COM.AL