TRENT BAKER

Të mërkurën, Tucker Carlson i Fox News Channel mbajti një monolog në lidhje me trazirat e para në Capitolin e SHBA që la katër të vdekur dhe shumë të plagosur.

Pasi theksoi se sa i “tmerruar” ishte nga dhuna, Carlson tha në “Tucker Carlson Tonight” se për sa kohë që njerëzit mendojnë se “demokracia e tyre është mashtruese” dhe heshtin ndërsa flasin për të, njerëzit do të veprojnë ashtu siç u pa të mërkurën dhe në histori. Ai paralajmëroi se kaosi në Capitol mund të përdoret nga udhëheqësit e kombit për tu hequr të drejtat e tyre themelore Amerikaneve.

Transkriptimi i pjesshëm si më poshtë:

Për sa kohë që njerëzit sinqerisht besojnë se mund t’i ndryshojnë gjërat duke votuar, ata qëndrojnë të qetë. Ata nuk sulmojnë bastijen. Ata nuk depërtojnë në Dhomë. Ata flasin dhe organizohen dhe votojnë. Por e kundërta është gjithashtu e vërtetë. Nëse njerëzit fillojnë të besojnë se demokracia e tyre është mashtruese, nëse arrijnë në përfundimin se votimi është një karakter i dobët, se sistemi është i manipuluar dhe drejtohet në fshehtësi nga një grup i vogël njerëzish të pandershëm të fuqishëm që veprojnë në interes të tyre, atëherë Zoti e di se çfarë mund të ndodhë. Në të vërtetë, ne e dimë se çfarë mund të ndodhë. Po ndodh tani. Ka ndodhur në vende të tjera të panumërta gjatë shekujve të panumërt dhe cikli është gjithmonë i njëjtë sepse natyra njerëzore nuk ndryshon kurrë.

“Na dëgjoni!” ulërin popullata. “Heshtni dhe bëni atë që ju thuhet”, përgjigjen udhëheqësit e tyre. Përballë disidencës, instinkti i parë i udhëheqjes ilegjitime është goditja e popullatës. Por goditjet kurrë nuk e bëjnë atë më të mirë. Në vend të kësaj, ato gjithmonë e bëjnë vendin më të paqëndrueshëm dhe më të rrezikshëm. Njerëzit ne detyre rrallë e kuptojnë atë. Ata nuk kujdesen të mësojnë ose të dëgjojnë, sepse e gjithë kjo bisedë është një referendum mbi ta dhe udhëheqjen e tyre, kështu që ata përplasen më fort. “Binduni, po ju them. Binduni! ” Ky është programi Romanov. Përfundon keq çdo herë. Por kjo nuk do të thotë që ata nuk do ta provojnë më. Sigurisht, ata do ta bëjnë sepse është natyra e tyre.Eshtë se si ne kemi ardhur deri këtu në radhë të parë.

Miliona Amerikanë sinqerisht besojnë se zgjedhjet e fundit ishin të rreme. Ju mund t’i shkarkoni si të çmendur, mund t’i quani teoricienë të konspiracionit, mund t’i godisni nga Twitter, por kjo nuk do t’u ndryshojë mendjen. Në vend që të përpiqen të ndryshojnë mendjen e tyre për t’i bindur ata dhe për t’i siguruar që sistemi është i vërtetë, se demokracia funksionon siç do të vepronit nëse do të kujdeseshit për vendin ose njerëzit që jetojnë këtu, udhëheqësit tanë të rinj do të përpiqen t’i heshtin ata.

Ajo që ndodhi sot do të përdoret nga njerëzit që marrin pushtetin për të justifikuar heqjen e të drejtave me të cilat keni lindur si një Amerikan. E drejta juaj për të folur pa u censuruar, e drejta juaj për tu mbledhur, për të mos u spiunuar, për të siguruar jetesën, për të mbrojtur familjen tuaj, në mënyrë më kritike. Këto janë liritë më themelore dhe antike që kemi. Ato janë arsyeja pse ne jetojmë këtu në radhë të parë. Ato janë arsyeja pse ne jemi krenarë që jemi Amerikanë. Ato janë ato që na bëjnë të ndryshëm, dhe të gjithë tani janë në rrezik. Kur mijëra bashkatdhetarët tuaj sulmojnë ndërtesën e Kapitolit, nuk keni pse ta pëlqeni. Ne nuk e pëlqejmë.

Ju mund të jeni tmerruar nga dhuna, dhe siç thamë dhe do ta themi përsëri, ne jemi të tmerruar. Është Gabim. Por nëse nuk shqetësoheni të bëni pauzë dhe të mësoni një gjë të vetme prej saj, nga qytetarët tuaj që sulmojnë ndërtesën tuaj të Kapitolit, atëherë ju jeni budallenj. Ju mungon mençuria dhe ju mungon vetëdija. Ju nuk keni vend për të drejtuar vendin. Kemi arritur në këtë ditë të trishtuar, kaotike për një arsye. Nuk është faji juaj. Eshtë faji i tyre.

VERITAS.COM.AL