(FOTO: Donald Tusk dhe Jean Claude Junker)/

Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk fitoi në raundin e dytë të Enjten pavarësisht frikës së kundërshtimit të bashkatdhetarëve të tij Polak. Tusk e bëri fushatën duke premtuar se do të përpiqet ta bëjë BE-në “më të mirë” në valën e Brexit.

27 liderë të vendeve anëtare të Bashkimit Europian votuan në samitin e Brukselit në favor të një mandati të ri 2.5 vjeçar për Donald Tusk. Vetëm Polonia votoi kundër.

/Veritas.com.al/