Projekti Veritas ka publikuar rezultatet e një hetimi mbi pretendimet e manipulimit të votave nga mbështetësit e Demokratit Ilhan Omar në Minesota, një shtet kyç që trondit në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020

Pamjet në video të kapura nga Project Veritas tregojnë një operativ, Liban Mohamed, që mburret me mbledhjen e qindra fletëve të votimit.

“Numrat nuk gënjejnë. Numrat nuk gënjejnë. Ju mund të shihni se makina ime është e mbushur. Të gjitha këto këtu mungojnë në fletët e votimit. A nuk e shihni? Shikoni të gjitha këto; makina ime është e plotë”, është dëgjuar Mohamed duke thënë në video.

Video përfshin gjithashtu prova nga një sinjalizues, Omar Jamal, i cili citoi pretendimin e votimit.

“Ajo [Ilhan Omar] do të bëjë gjithçka që mundet për t’u zgjedhur dhe ajo [Ilhan Omar] ka qindra njerëz në rrugë duke e bërë atë,” tha Jamal.

James O’Keefe, themelues dhe CEO i Project Veritas, tha, “Votimi është i vërtetë, dhe është bërë biznes i madh. Hetimi ynë në këtë rrjet të mbledhjes së kutive të votimit tregon qartë se si këta operatorë të paskrupullt shfrytëzojnë të moshuarit dhe komunitetet e emigrantëve – dhe e kanë kthyer kutinë e shenjtë të votimit në një tryezë të tregtimit të mallrave. ”

O’Keefe tha, “Ne po u tregojmë Amerikanëve se çfarë po ndodh në të vërtetë në një nga qytetet tona të mëdha – por, nuk po e them – ne kemi operativë në kasetë që i tregojnë të gjitha vetë”.

VERITAS.COM.AL