Votuesit kryesorë të fushës së betejës presidenciale mbeten të pasigurt për aftësinë e Joe Biden (D) për të “trajtuar mendërisht dhe fizikisht” detyrat e presidencës. Kjo u zbulua në një sondazh PAC për Restaurimin i publikuar këtë javë.

Votuesit në tre shtetet kryesore – Michigan, Wisconsin dhe Pennsylvania – u pyetën: “A besoni se Joe Biden është plotësisht i aftë mendërisht dhe fizikisht për të përmbushur detyrat e presidentit të Shteteve të Bashkuara?”

Pavarësisht nga sondazhet që tregojnë Biden si fitues me dy shifra në secilin prej shteteve, votuesit duket se mbeten të pasigurt nëse ish zëvendwspresidenti i përshtatet detyrës së presidencës.

Pak më shumë se 50 për qind e votuesve të Miçiganit thanë “po”, Biden është i aftë për tu ngarkuar me detyrën. Sidoqoftë, 40.2 për qind thanë “jo”, dhe 9.5 për qind e tjerë thanë se ishin “të pavendosur” për këtë çështje. Në mënyrë të ngjashme, 50 për qind e të anketuarve në Wisconsin shprehen besim te Biden, ndërsa 42.2 për qind thanë “jo” dhe 7.8 për qind mbetën të pavendosur.

Votuesit e Pensilvanisë shprehin opinione të ngjashme. Vetëm 48.7 për qind thanë që Biden i ishte nënshtruar detyrës si mendërisht ashtu edhe fizikisht, në krahasim me 45 për qind që thanë “jo” dhe 6.3 për qind që mbetën të pasigurt. Në të gjithë bordin, rezultatet janë praktikisht të ndara midis atyre që përfundimisht thonë se Biden është mentalisht dhe fizikisht në gjendje të trajtojë presidencën dhe ata që thanë “jo” dhe mbeten të pasigurt.

Sondazhi u krye nga 8-20 qershor midis 600 votuesve të mundshëm në secilin nga tre shtetet. Marzhi i gabimit është +/- tre për qind.

Biden u vu nën zjarrin e kritikave, të enjten, pasi në mënyrë të rreme deklaroi se koronavirusi kishte vrarë 120 milion njerëz. Ka pasur 495.020 vdekje të lidhura me koronavirusin në të gjithë botën, sipas rezultateve të bazës së të dhënave të Johns Hopkins të Shtunën në mëngjes.

Biden gjithashtu nisi një stuhi politike muajin e kaluar pasi deklaroi se amerikanët e zinj “nuk janë të zi” pwrderisa ata akoma po vendosin midis mbështetjes së tij ose Trump.

“Nëse keni një problem të kuptoni nëse jeni për mua ose Trump, atëherë nuk jeni i zi”, tha Biden gjatë një diskutimi të majit me bashkë-mikpritësin e Klubit të Mëngjesit, Charlamagne. “Ka shumë kohë deri në nëntor, ne kemi më shumë pyetje.”

Ishte përfolur që Trump e vuri në dyshim shëndetin mendor të Bidenit në një bisedë me ndihmësit, me sa sugjeroi se ish-zëvendwspresidenti nuk do të ishte në gjendje të kalonte provimin njohës që ai i paraqiti dy vjet më parë.

VERITAS.COM.AL

Komente

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.