Një mesazh zanor nga astrofizikanti gjigand i fundit Britanik, Stephen Hawking do të rrezatohet drejt gropës së zezë më të afërt në hapësirë, teksa trupi i tij do të vendoset për pushimin e përjetshëm në Abacinë e Westminster në Londër, ditën e premte.

Sapo hiri i trupit të fizikantit teorik të Britanisë do të varroset, një kompozim i shkruar specifikisht me zërin famnos të sintetizuar të shkencëtarit, do të rrezatohet drejt hapësirës nga ‘European Space Age’.

Bota mësoi se fizikanti i shquar Stephen Hawking vdiq në Mars, në moshën 76 vjeç.

” Ky është një gjest shumë i bukur dhe simbolik që krijon një lidhje mes prezencës së babait tonë mbi këtë planet, dëshira e tij për të shkuar në hapësirë me eksplorimet e tij mbi universin në mendje”, tha e bija Lucy Hawking.

Veritas.com.al/