Dibra është një nga qarqet më të prekura nga reshjet e borës. Gazetari Enver Doçi raportoi për “BalkanWeb” se ka probleme në zonat e thella nga prania e akullit dhe ngricës në rrugë. Në disa zona të thella mjetet e kanë të pamundur qarkullimin për shkak të ngricave, ndërsa në disa të tjera trashësia e borës arrin në 40 cm.

Për sa i përket rrugës nacionale Kukës-Peshkopi kalohet me vështirësi, ndërsa rruga nacionale Peshkopi-Tiranë kalohet pa probleme. Borëpastrueset janë në gatishmëri të plotë. Në lartësinë mbi 800 metër mbi nivelin e detit kanë vazhduar reshje dëbore. Disa zona rurale si në Bulqizë dhe Dibër janë të izoluara nga dëbora.

Sipas nënprefektit të Bulqizës 115 familje në Tërnovën e Madhe dhe në Tërnovën e Vogël janë të bllokuara.

Veritas.com.al/