(FOTO: Jennifer Lawrence. Flickr)/

Shumë njerëz mund ta quajnë një jetë të famshme e glamoroze jetën e një filmi që mund të quhet ideal- me famë, me fat dhe ku nuk mbarojnë kurrë festat.

Akoma më tej, ka një anë shumë të famshme të jetës së aktorit. Për shumë nga aktorët kryesor të sotëm, ditë pas dite, gjëja kryesore është puna e rëndë.

Me qëllim që të qëndrojë në syrin e publikut, një aktor duhet të ketë role të mëdhenj. Çdo projekt është i rrezikshëm , dhe megjithatë në asnjë film nuk mund të thuash e cili do të ketë sukses e do të bëhet hit. Për këtë arsye, disa nga emrat më të shquar të Hollivudit, kanë gjithashtu edhe filmografitë më të gjatë.

John Goodman ka 153 role me emrin e tij. James Franco – më shumë se 25 vjet dhe 141 kredite. Samuel L. Jackson kryeson listën me 175 role.

Të gjithë këta role rezultojnë vetëm në filmat që janë në top- listë. Ata rezultojnë madje në më pak se shumica e çmimeve. Nga 25 aktorët e listës sonë vetëm dy- Robert De Niro dhe Jennifer Lawrence – kanë fituar Çmimin Akademy.

Sigurisht, këta kolosë mund të gjejnë rehatinë në shumën e madhe të fitimeve që marrin si kompensim për punën e tyre. Në vitin 2016, Dwayne “The Rock” Johnson fitoi 64.5 milion dollarë, duke e renditur atë në radhën e aktorit më të paguar në botë- sipas Forbes. Femra aktore më e paguar ishte Jennifer Lawrence, e cila bëri 46 milion dollarë.

Veritas.com.al/