VICTORIA FRIEDMAN

Kancelari ne hije i Thesarit John McDonnell pranoi se Laburistet humben vota për shkak se përkrahësit e krahut të majtë qe mbështesin Largimin nga BE kaluan në Partinë Brexit.

Duke folur për Sky News të Premten në mëngjes, Marksisti tha që partia u përball me humbjen e saj më të keqe që nga viti 1935 sepse “Brexit mbizotëroi gjithë debatin. Ne nuk mund të shkelnim çështjet e tjera, kështu që unë mendoj se ishte Brexit.

“Nëse shikoni se çfarë ka ndodhur në shumicën e vendeve – veçanërisht në vendet ne Veri”, votat kanë treguar se kalimet kanë qenë nga Laburistet në Partinë Brexit sesa tek Tory.

“Ne thjesht nuk arritem të kapërcenim argumentin Brexit, në thelb.

McDonnell mohoi që udhëheqja e Jeremy Corbyn ose politikat e tij ishin per tu fajësuar.

Udhëheqësi i Partisë Brexit Nigel Farage qëndroi poshtë kandidatëve të tij në vendet e synuara nga Tory, por vazhdoi të sfidojë Laburistet qe donin Largimin nga BE në zemrën e vendit në veri,ne zonat e mesme dhe Uells. Duke folur për Sky News Australia në orët e para të mëngjesit të së Premtes, Z. Farage kreditoi epërsinë e gjerë Tory me taktikën e tij për të marrë vota nga votuesit tradicionalë të Laburistëve.

Farage tha: “E dija se kishte shumë votues të Partisë Laburiste, ish komunitete minierash, të cilët nuk do të votonin Konservatoret edhe nëse do t’i paguanin … por ata do të votonin për mua.

“Unë e dija se mund të merrja copa nga Laburistet … Duke marrë shumë vota, Konservatorët po fitojnë vende pa rritur përqindjen e votave. Unë i kam bërë atyre një favor të madh në të gjitha nivelet. ”

Duke falënderuar votuesit të premten në mëngjes, Kryeministri Boris Johnson gjithashtu falënderoi “i përulur” votuesit Laburiste që i dhanë atij votat e tyre.

Johnson tha: “Ju mund të na keni huazuar vetëm votën tuaj dhe ju nuk mund ta mendoni veten si një Tori natyral … Ju mund të keni ndërmend të ktheheni tek Laburistët herën tjetër, dhe nëse ky është rasti, unë jam i përulur që ju keni besuar tek unë dhe keni besuar tek ne.

“Unë dhe ne, kurrë nuk do ta marrim mbështetjen tuaj si të mirëqenë. Unë do ta bëj misionin tim të punoj natën dhe ditën, në te gjitha fushat, për t’ju provuar se ju kishit të drejtë që votuat për mua këtë herë dhe për të fituar mbështetjen tuaj në të ardhmen. Në këto zgjedhje, zëri juaj është dëgjuar, por dhe mbi kohën.”

VERITAS.COM.AL/