Nga: Liesa Goins

Çfarë ka brenda?… I Kuqi i buzëve përbëhet kryesisht nga dylli si ai i bletës dhe carnuba që i japin strukturën, emollientet si vaji i kastorit dhe lanolina për të siguruar që te rrëshqasë ne butësi, vitamina dhe antioksidantë që parandalojnë prishjen e vajrave natyrore dhe pigmenteve

E ndërtuar që të zgjasë… Formulat e jetëgjatësisë përmban emolliente të lehte që avullojnë shpejt, duke lënë pas pigmentet. Formuesit fleksibël sigurojnë rezistencë ndaj ujit dhe ndihmojnë pigmentin që te përthithet nga buzët.

Mbrapa shkëlqimit..  Formulat me shkëlqim që duken me shume shkëlqim përmbajnë përbërës si mica ose silica që reflektojnë dritën në këndvështrime uniforme. Versionet mad përmbajnë nivele më të larta të dyllit dhe më pak vaj për të krijuar një efekt të butë. Axhustimi i ngjyrës

Për të qene te sigurt që nuancat e te kuqit te buzëve të qëndrojnë të njëjta midis grupeve, prodhuesit përdorin pajisje të projektuara posaçërisht për të kategorizuar tonalitetet dhe për t’i korresponduar ne mënyrë identike grupeve te mëparshme.

Hapat për të qëndruar bukur…  Për të shmangur pendezimet në linjat e bukura dhe venitjen e ngjyrës, së pari aplikoni korrektor rreth buzëve tuaja, duke e përzier mirë. Vendoseni me një pluhurosje të lehtë te një pudre te shkrire. Kjo do të mbushë mrekullisht konturet dhe do të parandalojë fshirjen.

Aplikojeni vete…  Mbajtja e buzëve të lyer dhe të hidratuar siguron që buzëkuqi të përhapet ne mënyrë uniforme. Konturoni buzët me një laps, pastaj përdorni një furçë për të kuq buzësh për të lyer buzët dhe duke e bashkuar me konturin e lapsit.

Veritas.com.al/