Lazër Çeta (babai i prof. Anton Çeta), i dekoruar nga presidenti francez me medaljen “Officier d’Académie” e akorduar në vitin 1928.

Po ashtu në vitin 1934 dekorohet për herë të dytë nga shteti francez me medaljen “Kalorës i Legjionit të Nderit (Chevalier de la Légion d’Honneur)”, shkruan Kultplus.

Gruaja e Lazër Çettës ishte Agata Çeta.

Familja Çeta i ka rrënjët deri vonë në fshatin Konaj të Mirditës. Nga kjo familje vjen edhe Beniamin Çeta. Beniamin Çetta u lind në Tiranë në marsin e vitit 1937. I atij, Lazër Çetta pati mundësi të merrte kulturë dhe arsim perëndimor dhe u bë profesor i gjuhës frënge në një gjimnaz në Tiranë si dhe drejtor i drejtorisë së të drejtave të studimit në Ministrinë e Arsimit. Djali i madh i familjes, Antoni studioi në Liceun e Korçës, ndërsa Beniamini do të studionte për Mjekësi.

Veritas. com.al/

Image result for anton ceta

(FOTO: Anton Çeta)/