Bob Dylan ka fituar Çmimin Nobel në Letërsi për “krijimin e një shprehjeje të re poetike brenda traditës së këngës Amerikane”, deklaroi Akademia e Suedisë të enjten, duke akorduar çmimin prej 8 milionë corunë suedeze ose 927,740 paund anglez.

LiLetërsia ishte e fundit nga t e dhëna këtë vit për Nobel. Çmimi është krijuar që në vitin 1901 nga vetë Alfred Nobel, për arritjet në shkencë, letërsi dhe paqe, sipas vullnetit të tij.

/Veritas.com.al/