Kryeministri Boris Johnson ka shprehur ngushëllimet e Britanisë për viktimat e sulmeve terroriste të 11 shtatorit në “ditët më të errëta të Amerikës”.

“Sot ne kujtojmë të gjithë ata që vdiqën, ata që mbijetuan dhe ata që vazhdojnë të pikëllohen në ditët më të errëta të Amerikës”, tha Johnson në një mesazh përkujtimi të shpërndarë në mediat sociale.

“Ne kurrë nuk do t’i harrojmë ata që humbën jetën në 9/11 – 19 vjet më parë si sot,” shtoi Sekretari i Jashtëm dhe i Komonuelthit të Britanisë, Dominic Raab.

“Mendimet e mia janë me familjet dhe miqtë e tyre të cilët, përballë një humbje kaq të tmerrshme, treguan një guxim të tillë. Ne qëndrojmë me miqtë tanë amerikanë në vendosmërinë tonë për të promovuar paqen dhe stabilitetin, “tha ai.

Plot 67 Britanikë dhe njëmbëdhjetë njerëz me lidhje të ngushta me Britaninë, humbën jetën në 11 Shtator, shumë prej tyre punëtorë të IT-së, ndërmjetësues dhe kështu me radhë të punësuar në Kullat Binjake. Të tjerët ishin duke vizituar të afërmit, disa ishin atje për të marrë pjesë në konferenca dhe seminare duke përfshirë restorantin ikonik Windows në Botën në majë të Kullës së Veriut.

VERITAS.COM.AL