CEO e Fox News, Suzanne Scott lëshoi një deklaratë për vdekjen e gazetares Oleksandra “Sasha” Kuvshynova, e cila vdiq së bashku me kameramanin Pierre Zakrzewski ndërsa raportonte në Ukrainë të hënën.

“Në përpjekjen tonë për t’ju mbajtur të informuar për ngjarjet tragjike të djeshme, ne donim të raportonim se gazetarja Oleksandra “Sasha” Kuvshynova u vra gjithashtu së bashku me kameramanin tonë Pierre Zakrzewski, kur automjeti i tyre u godit nga zjarri në hyrje dje ndërsa ishin në fushë me Benjamin Hall.

Sasha ishte vetëm 24 vjeç dhe shërbente si konsulent për ne në Ukrainë. Ajo po ndihmonte ekuipazhet tona të lundronin në Kiev dhe zonën përreth ndërsa mblidhte informacione dhe fliste me burimet. Ajo ishte jashtëzakonisht e talentuar dhe kaloi javë të tëra duke punuar drejtpërdrejt me të gjithë ekipin tonë atje, duke vepruar gjatë gjithë kohës për t’u siguruar që bota e dinte se çfarë po ndodhte në vendin e saj.

Ekipi ynë në Ukrainë më thotë se Sasha kishte një pasion për muzikën, artet dhe fotografinë dhe ishte një kënaqësi për të punuar me të. Disa nga korrespondentët dhe producentët tanë kaluan ditë të gjata me të duke raportuar lajmet dhe u njohën me të personalisht, duke e përshkruar atë si punëtore, qesharake, të sjellshme dhe të guximshme. Ëndrra e saj ishte të lidhte njerëzit në mbarë botën dhe të tregonte historitë e tyre dhe ajo e përmbushi këtë përmes gazetarisë së saj.

Ne e ndaluam dhënien e këtij lajmi shkatërrues më herët sot si respekt për familjen e saj me të cilën kemi qenë në kontakt gjatë gjithë kohës dhe u shprehim ngushëllimet tona më të thella.